64-годишният психично болният мъж, който във вторник стреля по Трето Районно управление в

...
64-годишният психично болният мъж, който във вторник стреля по Трето Районно управление в
Коментари Харесай

Мъжът, стрелял по полицейско управление в София, е опитвал да разработва взривни вещества - 112

64-годишният психологично болният мъж, който във вторник стреля по Трето Районно ръководство в София е правил опити да създава взривни субстанции, съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред Българска национална телевизия.

Министърът уточни, че не се е стигнало до направата на взривно вещество. В момента тече инспекция по какъв начин се е сдобил с ловна карабина. В дома му са открити още противозаконни муниции.

Пушката, с която е стреляно по 3-о районно управление (на МВР), е със заличени номера и е нелегално добита. По думите на министъра казусът е, че през годините е позволено огромно количество оръжие със заличени номера да бъде добито от разнообразни пластове от популацията.

Освен психологичното положение на стрелеца, все още няма друга известна причина, която да го е предизвикала да стреля съответно против 3-о районно управление (на МВР). Пострадалият при стрелбата служител на реда е с леки пострадвания в положително положение.

Извършителят е задържан и преди за владеене на муниции и взривни субстанции.  Преди стрелбата мъжът е звъннал на тел. 112 и е предизвестил какво счита да направи .

" Ако има вид за укор е към хората, приели сигнала, че този човек се готви да стреля по постройката на районното ръководство, които не са възприели съществено информация. Този случай слага два въпроса – за ролята на Министерство на вътрешните работи в сходни случаи, и за ролята на други държавни органи. Нормално е да се знае най-малко къде живее, с какво се занимава, да бъде следен от време на време ", сподели някогашният министър на вътрешните работи Емануил Йорданов пред бТВ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР